Een familiebedrijf sinds 1937

Geeve Ovenbouw B.V. is een installatie- en constructiebedrijf gespecialiseerd in o.a. de bouw van glasovens. Het bedrijf is gevestigd aan de Dienstenstraat 17 in Rhoon.

Het bedrijf is opgericht vóór 1937, maar helaas is niet duidelijk in welk jaar dit exact geweest is. De oprichter van het bedrijf H. (Henk) Geeve overleed in 1938 waarna zijn twee kinderen W.G. (Wim) en G.W. (Gerrit) Geeve het stokje overnamen.

G.W. (Gerrit) Geeve stierf in 1965 en W.G. (Wim) Geeve ging in 1988 met pensioen nadat hij 50 jaar! had gewerkt voor het bedrijf. H. (Henk) Geeve, de oudste zoon van G.W. (Gerrit) Geeve nam het bedrijf eind 1988 over.

In september 1997 heeft G.W. (Gerrit) Geeve, de oudste zoon van H. (Henk) Geeve de zaak overgenomen. In 2000 richtte hij Geeve Bouw B.V. en Geeve Ovenbouw B.V. op.

Geeve Bouw B.V. heeft eind 2015 de activiteiten beëindigd. Tegenwoordig bestaat alleen Geeve Ovenbouw B.V. nog. Geeve Ovenbouw B.V. is een totaalpartner voor alle soorten civiele en vuurvaste werken.

Wij werken voor de industriële glasindustrie: verpakkingsglas, tafelglas, fiberglass, glaswol, etc. Daarnaast werken wij ook voor de aluminium industrie aan anode bakovens.

9

Industriële Ovenbouw

Industriële Ovenbouw

Geeve Ovenbouw B.V. is actief in de ovenbouw voor de glas- en de anode industrie. Voor sloopwerkzaamheden, grote en kleine revisies kunt u ons informeren. Wij verzorgen het gehele pakket slopen, sorteren, afvoeren en nieuwbouw, inclusief de staalconstructies voor de ovenbouw en de (machine) bordessen en trappen.

Voor de civiel technische werken zoals bouwkundige, betonwerken, etc. wordt een zusterbedrijf van Geeve Ovenbouw B.V. ingeschakeld. Op deze wijze kunnen wij u geheel ontzorgen, vanaf het aanboren, leeglopen, slopen, bouwen, opwarmen en vullen van de oven tot het moment dat wij de oven op de overeengekomen temperatuur aan u overdragen en u de productie weer kunt opstarten.

In de glasindustrie is Geeve Ovenbouw B.V. werkzaam voor de:

 • Verpakkingsglas industrie, flessen en potten.
 • Tafelglas industrie, glazen.
 • Fiberglass industrie.
 • Isolatie glas industries, glaswol.

Wij voeren werkzaamheden uit in binnen- en buitenland voor opdrachtgevers zoals O-I Manufacturing, Libbey Glass, Ardagh Glass, Isover Saint Gobain, Nippon Electric Glass, etc.

9

Endoscopisch Onderzoek

Endoscopisch Onderzoek

De endoscopiemethode bij hoge temperatuur is de handigste en efficiëntste oplossing voor regelmatige preventieve controles en voor het inspecteren van een eventuele schade aan de vuurvaste bekleding of de interne componenten van een glasoven zoals: gewelf van de smeltoven/kamers, bassin smeltoven, inleg, wanden, etc. Onze apparatuur is gemakkelijk te hanteren, we hebben alleen een water- en luchtaansluiting nodig voor de endoscoop.

Direct na de endoscopie delen en bespreken we de beelden met de klant ter plaatse. U ontvangt op een later moment een digitaal fotoverslag in PDF.

Endoscopische inspecties kunnen worden uitgevoerd in alle soorten glasovens.

Hot Work Repairs

9

Hot Work Repairs

Bij productiebedrijven is de continuïteit van het proces de levensader van de onderneming, daarom is het van groot belang dat het proces optimaal gestuurd moet kunnen worden. Industriële ovens produceren 7 dagen per week, 24 uur per dag. Wanneer er een reparatie uitgevoerd moet worden op of aan de oven wordt dit uiteraard zoveel mogelijk uitgevoerd zonder dat het productieproces verstoord wordt.

De meest voorkomende oven reparaties in de glasoven industrie zijn:

 • Branderstenen wisselen.
 • Branders schoonmaken.
 • Gaten in gewelven schoonmaken en dichtzetten met beton of hangstenen.
 • Gaten in bovenbouw dichtzetten.

 

Voor de anode bak oven industrie zijn dit:

 • Productiegereed maken van kamers/vuurschachten.
 • Luchtdicht maken van vuurschachten om volledige verbranding te garanderen.
 • Aansluitingen tussen verschillende onderdelen dichtzetten om te voorkomen dat vulmiddel in de dillataties komt waardoor ze niet meer functioneel zijn.
 • Vakvloertegels vervangen.
9

Overcoating Werkzaamheden

Overcoating Werkzaamheden

Overcoating in het Nederlands ook wel ‘Klampen’ genoemd wordt ook in de industriële glasovenbouw uitgevoerd. Een glasoven vertoond de meeste slijtage op de punten waar het vloeibare hete glas langs stroomt zoals de hoeken van de inleg (waar de oven gevuld wordt), de glaslijn (bovenzijde van het glasniveau in de smeltoven), de doorloop (waar het glas via de wet van de zwaartekracht vanuit de smeltoven de vooroven instroomt).

Bij het klampen van een oven wordt er tegen de buitenzijde een nieuwe laag vuurvast materiaal in de vorm van platen/stenen/tegels aangebracht. Hiervoor moet de stalen verankering verwijderd worden, bij een oven die nog steeds gevuld is met glas wordt het daarom deel voor deel uitgevoerd om te voorkomen dat er verdere schade ontstaat.

Wanneer de slijtage zo erg is dat het niet veilig is en de kans op een glasdoorbraak aanwezig is wordt voorafgaand aan het losmaken van de verankeringen het vloeibare glas uit de oven gehaald. Deze service wordt ook door Geeve Ovenbouw B.V. uitgevoerd. Vaak blijft de oven wel op temperatuur omdat afkoelen vaak nog meer schade aan het vuurvast materiaal veroorzaakt.

Bij de projecten op deze website kunt u fotoboeken inzien waarbij het klampen uitgevoerd wordt.